Kanskje er du blant dem som hang øverst i klatretauene ti sekunder etter at gymtimen starta. Da trenger du neppe overbevises om at sport er en topp hobby. Hører du derimot til dem som syns det beste med gymmen var at den gikk over, sitter idrettsgleden muligens lengre inne. Om du vrir litt på forestillingen din av hva sport er, kan du garantert finne mye glede ved hobbyen, likevel.

Sport behøver ikke bety store overvinnelser. Frisbee er en aktivitet vi ikke tenker på som sport, men som likevel gir gevinster i form av både kondisjon, presisjon og koordinasjon. Det fins flere måter å «spille» frisbee på, men i Norge per i dag er den mest populære frisbeegolf. Ser du etter en mosjonsform som ikke kjennes som trening, men likevel er det, anbefales det å ta en titt innom på disksport på amerikanskeidretter.no.

Det er forbundet mange følelser med fotball – på godt og vondt. Nikker du gjenkjennende til det siste, så husk at fotball egentlig ikke handler om liv og død, men om å manøvrere en ball med føttene. Skaff deg en fotball, finn deg en vegg, og spark. Test mosjonslag i nærheten: Sammen med de rette folka, blir fotball gøy, og du kommer til å merke at både kondisen og ballfølelsen raskt blir bedre. Treningsgleden kan forsterkes om du ikler deg drakta til yndlingslaget. Sjekk utvalget hos Kopshop om du trenger en gulrot for å komme i gang, eller om du bare vil signalisere hvor i fotballverdenen føttene dine er planta.

Veien til sportsglede kan også reduseres ved at du gjør treninga lett tilgjengelig. Har du en dørkarm hvor du kan øve på kroppshevinger? Eller ei trapp du like gjerne kan ta i tre hopp som i åtte trinn? Med trening i forbifarten forsvinner dørstokkmila – og du kommer til å se på omgivelsene med nye øyne.