Enten du spiller fotball, sjakk, eller golf, vil du gjerne gjøre det uten å bli hindret av hodepine, vond rygg og andre plager i muskler og ledd.

Hvorfor er slike plager så vanlige

Stillesittende arbeid er en realitet for svært mange i dag. Over tid kan det gi belastningsskader og smerter i for eksempel nakke og rygg. Ensformige og gjentakende bevegelser over tid, øker faren for skjevheter i kroppen.

I tillegg kan det være vanskelig å få tid til å være fysisk aktiv i en hektisk hverdag. Uten trening blir muskulaturen svakere og det øker risikoen for feil kroppsholdning.

Hvordan bli kvitt smertene

Det er viktig med jevnlig fysisk aktivitet, men det er like viktig at treningen blir riktig utført. Hvis ikke kan du i verste fall forverre situasjonen. Oppsøk gjerne fagfolk som kan hjelpe til med å lage et treningsprogram som passer for deg.

Det finnes også mange ulike behandlingsformer som kan være til nytte hvis plagene har vart lenge og fysisk aktivitet ikke er nok. Med riktig hjelp kan du bli kvitt plagene og delta på de aktivitetene du ønsker, uten smerter. På denne siden kan du lese om hvilke behandlingsformer du kan benytte deg av for å hjelp til å bli kvitt plager i muskler og ledd.