En anglofil er en person med lidenskapelig interesse for England, det britiske folket, britisk historie og den tradisjonelle britiske kulturen. Ordet «anglofil» har sine røtter fra latin og gammelgresk, hvor siste del kommer fra «philos» som betyr «venn».

Begrepet ble først brukt av Charles Dickens i hans bok «All the Year Round». Anglofiler bruker britiske fremfor amerikanske skrivemåter med ord som «colour» fremfor «color» eller «traveller» fremfor «traveler». Mange anglofiler følger interessert med det britiske kongehuset og dets medlemmer. Det finnes et hav av forskjellige områder anglofiler interessere seg for, og vi skal ta en nærmere titt på noen av dem.

Noe av det mest vanlige en anglofil interesserer seg for er britisk motedesign, bøker, magasiner, tradisjoner, biler og komedie. De har ofte også en nostalgisk forkjærlighet for det britiske klassesystemet og det tidligere britiske imperium. Britiske biler har en lang og historisk tradisjon, spesielt eldre biler er helt unike og populære blant samlere. England har en rik litterær tradisjon med mange kjente forfattere gjennom tidene som William Shakespeare, Gilbert and Sullivan, Samuel Johnson og Jane Austen. Shakespeare er en av verdens mest kjente forfattere av skuespill og den som elsker teater vil være svært interessert i hans verk. For den med angofili, er interesseområdene utømmelige!